Miks serveerida järjekordselt peol täidetud mune, kartulisalatit ning ahjus küpsetatud kanakoibi, kui maailmas on ometigi palju rohkem valikuid. Catering maailm areneb nii suure hooga, et ree peal püsimiseks on vaja tähelepanu pöörata ja vaadata, milliseid imepäraseid lahendusi teised on välja mõelnud.
Miniampsud täidavad kõhtu sama hästi
Cateringi peale võiks mõelda juba ürituse planeerimisfaasis. Ei ole keeruline küsida külalistelt, mida nad kindlasti sooviksid süüa, ei tahaks süüa, mida nad saavad süüa ning mille vastu neil allergia on. See aitab vältida olukorda, kus kohaletulnud külalistest veerand on veganid, aga kõikides toitudes on kasutatud muna või piimatooteid. Muidugi võid sa teha menüü ainult enda äranägemise järgi, kuid külalised on sulle nende soovide arvestamise eest kindlasti tänulikud.
Oled veendunud selles, mida tahad pakkuda ja tead, et menüü meeldiks ka su külalistele, siis kuidas serveerida oma lemmiktoitu ja samas eelarvet mitte lõhki ajada? Kas sa oled juba kuulnud minitoitudest? Ehk kui tahad väga burgereid serveerida, siis hiigelsuurte ning igale poole kastet tilgutava burgeri asemel võiks katsetada hoopis snäkisuuruste burgeritega. Lase fantaasial lennata ja siis saab kõiki toite minisuuruses serveerida: pizzad, tacod, fooliumis tehtud küpsekartulid, muffinid, viineripirukad ja saiakesed. Ka suppi võib serveerida minikujul – supikausi asemel on vaja supp lihtsalt shotiklaasidesse kallata ning kõik saavad maitse kätte!
Suvises kuumuses aga on kindlasti vaja ennast jahutada. Vee joomine on üks variant, kuid ka teised toidud ja joogid võib kergelt muuta jahutavaks snäkiks. Vala kokteilisegu jäätisevormi ning külalised saavad oma lemmikjooke nautida jäätise kujul. See viib mõneti ka lapsepõlveradadele, mis on veel üks cateringi maailma trend. Miks mitte pakkuda magusaampsuks suhkruvatti või pannkooke maasikamoosiga? Kummikommivalik kookide kõrvale? Või ehk hoopis piimaklaas ning alles ahjust tulnud soojad šokolaaditükkidega küpsised? Samas, kellel on magusast juba piisavalt saanud, siis koogid võib vabalt asendada juustukeradega. Juustu võib serveerida nii eri vaagnatel tükkideks lõigatuna, pikkade ribadena kui ka keradena üksteise otsa laotuna.
Teemapidu esimesest ampsust alates
Teemapeod ei ole ka kuhugi kogunenud ning kui varasemalt on teemapoed tähendanud lihtsalt seda, et kõik dekoratsioonid on ühte värvi, siis miks mitte rohkem panustada? Mere ääres toimuva peo menüüs võiks olla rohkelt mereande, vetikasalat ning kindlasti saab mingeid toite serveerida merekarpidest. Sügisesse meeleolusse sobib väga hästi aga kõrvitsateema! Eelroaks võib pakkuda pisikeste kõrvitsate sees serveeritud suppi, pearoa kõrvale kõrvitsapirukat ning janukustutuseks kõrvitsamahla.
Samas ei pea kinni jääma raamidesse, vaid anna külalistele võimalus kasutada nende valikuvabadust. Ühe kindla prae asemel, mis taldriku peal ette tuuakse, tasub kaaluda buffet stiili kasutamist. Toitu võib serveerida erinevatel vaagnatel ning külalised võivad sealt endale ise meelepärase variandi kombineerida. Pastabaar – fusilli, gnocchi, penne rigate või cellentani – ning erinevate kastmetega täidetud elegantsed kastmekannud. Kahe hiiglasliku koogi asemel las olla üks kook, kandikutäis küpsiseid ja vaagnas kommisegu – igale maitsele midagi!
Ning kui kõik need ideed on sul pea sassi löönud ja sa arvad, et oleks abikäsi vaja, siis Gurmee Catering tuleb appi. Käi välja oma idee, kirjelda oma unistuste cateringi ja Gurmee Cateringi professionaalid aitavad need ka reaalsuseks muuta.